Praktické rady pro malou kuchyni

Malá kuchyně je velkou výzvou. Přinášíme vám praktické rady, které is malou kuchyní udělají zázraky. Může se zdát, že zařídit malou kuchyni je jednoduchý úkol, skutečnost je však jiná. Velikost kuchyně je neměnná, ale vy z ní za každou cenu chcete vytěžit maximum. S našimi radami is malou kuchyní uděláte zázraky.

ZDE JSOU NEJDŮLEŽITĚJŠÍ TIPY:
V malé kuchyni byste měli vsadit na světlé (bílé nebo béžové) lesklé skříňky
Závěsy, organizéry a pomocné police pomáhají uspořádat kuchyňské příslušenství
Uspořádání malé kuchyně by mělo být založeno na přesnosti
Nábytek bohatý na zásuvky usnadňuje fungování v malé kuchyni
Otevření kuchyně do jídelny nebo obývacího pokoje zcela změní svou perspektivu
Menší náhrady určitých prvků zvýší pole působení.

PRAVIDLO ČÍSLO 1
Světlý nábytek je klíčem do srdce malé kuchyně
Do kuchyně s malými rozměry je nejvhodnější nábytek se světlými příčkami. To vše kvůli specifikaci světelných odstínů. V tomto případě je tento efekt posílen hladkými a lesklými řešeními, která navíc odrážejí světlo, a tím zvyšují dojem prostoru. Světlé a zářivé odstíny nejsou všechno, co vám pomůže opticky zvětšit vaši kuchyni. Vynikající metoda, díky které získáváme efekt rozšíření prostoru, je také skleněná zástěnka a podsvícení zevnitř.

PRAVIDLO ČÍSLO 2
Praktická řešení jsou základem
Existují dva typy lidí. Někteří preferují skladování kuchyňského příslušenství na kuchyňské lince, zatímco jiní dávají přednost tomu, aby vše bylo skryto. Pro lidi, kteří se necítí komfortně viditelně ukazovat, jací kuchyňští pomocníci jsou součástí jejich každodenního života, jsou skvělým řešením všechny druhy košů, organizátorů a věšáků, které umožní praktické uspořádání příslušenství. V tomto případě je velmi důležité vybrat správné místo. Závěsné skříňky – stěna skříněk, je nejvhodnější průtor pro skladování nádobí, hrnců a všech druhů potravinářských výrobků.

PRAVIDLO ČÍSLO 3
Využijte každý milimetr prostoru
V malých místnostech se počítá každý milimetr, proto je třeba vše pečlivě zvážit a promyslet. Nepočítá se žádná chyba, jejímž důsledkem jsou prázdné úhly a mezery mezi nábytkem. Využili jste více prostoru, než jste očekávali? Skvělé! V takovém případě můžete udělat malou komoru v jednom z regálů!

PRAVIDLO ČÍSLO 4
Tajemství je v detailech a úspěch malé kuchyně v zásuvkách
Skvělým řešením pro veškeré kuchyňské příslušenství je výběr nábytku se šuplíky. Zásuvky jsou rozumnou volbou, která vám umožní oddělit kuchyňské prvky. Kromě toho to bude mít vliv i na pohodlí používání nábytku, protože zásuvky budou snazší při hledání konkrétních věcí.

PRAVIDLO ČÍSLO 5
Podívejte se lépe a udělejte nemožné
Malá kuchyně je pěkná, ale co když můžete trochu „rozšířit své obzory“? V poslední době je velmi módní řešení spojit kuchyň s obývacím pokojem nebo jídelnou. Toto smazání hranice mezi dvěma sousedními místnostmi je skvělý způsob, jak výrazně zvětšit prostor kuchyně. Přestože tyto aktivity nemohou fyzicky ovlivnit velikost prostoru, zcela změní dojem kuchyně.

PRAVIDLO ČÍSLO 6
Odstoupení od nepotřebných prvků se vyplatí
Jednoduchá a minimalistická řešení mají tendenci být efektivnější. Jsou vaše očekávání zcela odlišná od reality? Máte vysněné kombinace nábytku a ten se do kuchyňského prostoru nevejde? V takovém případě se zřekněte nepotřebných prvků, nebo je nahraďte menšími. Stačí například nahradit dvoukomorový dřez menší verzí. Bude také výhodné vzdát se elektrické desky se čtyřmi hořáky. Moderní kuchyně se už dávno osvobodily od takových řešení a vypadají mnohem lépe ve společnosti dvojitého hořáku.

PRAVIDLO ČÍSLO 7
Postupujte podle všech výše uvedených pravidel
Uspořádání malé kuchyně je tvrdým oříškem, ale se správným plánováním budete mít určitě úspěch! Vše, co musíte udělat, je aplikovat výše uvedená pravidla v kombinaci s vlastní fantazií.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram